Wat is chiropractie?

Een chiropractor heft stoornissen op in gewrichten. Centrum van de behandeling vormt meestal de wervelkolom. Kenmerk van een chiropractor – en daarmee van ons – is, dat we patiënten vooral behandelen met behulp van onze handen.

Een chiropractor is altijd universitair geschoold. Dankzij die intensieve studie kunnen ze de oorzaak van de pijn achterhalen. De oorzaak is namelijk vaak te vinden op specifieke plekken in de wervelkolom, terwijl de patiënt pijn voelt op een heel andere plek in het lichaam.

Bij een klassieke behandeling oefenen in die wervelkolom specifieke druk uit in een specifieke richting. Zo heffen we stoornissen op en krijgen omliggende spieren, zenuwen en weefsels de kans zich te herstellen. Met chiropractie zijn overigens ook gewrichten zoals knie, pols of enkel uitstekend te behandelen. Onze technieken kunnen ook daar verlichting brengen, waardoor de gewrichten hun oorspronkelijke beweeglijkheid weer terugkrijgen. Tijdens een behandeling zetten we voorzichtig wat druk op een gewricht. Daardoor vormt zich een luchtbel en ontstaat er heel kort wat ruimte tussen de gewrichten. Dat gaat soms gepaard met een “knakje”. Er schuren dus geen botten over elkaar heen en het heeft niets te maken met banden die breken. Een behandeling doet doorgaans dan ook geen pijn. Overigens zijn er binnen de chiropractie veel technieken, soms met speciale instrumenten, die geen “knakje”veroorzaken. Deze technieken gebruiken wij graag!

Wil je meer weten over chiropractie of wil je weten wat wij voor je kunnen doen?